Audit softvérových licencií utilitnej spoločnosti

 
Projektové novinky
09.04.2020

"Koncom roka 2019 sme pre významného zákazníka z oblasti utilít zrealizovali v jeho internom IT prostredí audit licencií informačných systémov. Cieľom projektu bolo poskytnúť celkový prehľad o tom, aký software je na pracovných staniciach a koncových zariadeniach zamestnancov a v ďalšom kroku porovnanie získaného prehľadu so zoznamom oficiálne zakúpeného softvéru. Okrem primárneho cieľa boli ako bonus zozbierané aj podrobné informácie o hardvéri a jeho využití."

Cieľom projektu bolo poskytnutie celkového prehľadu o softvéroch používaných na pracovných staniciach a koncových zariadeniach zamestnancov. Zároveň sme získali prehľad so zoznamom oficiálne zakúpeného softvéru. Okrem toho sme zákazníkovi poskytli aj podrobné informácie o hardvéri a jeho využití. 

Analýza bola uskutočnená na viac ako 250 pracovných staniciach a výstupom je podrobný zoznam na dostupných pracovných staniciach. Audit ukázal, že sa v internom prostredí nepoužívalo iba štandardné vybavenie a pracovné nástroje, ale nachádzali sa tu rôzne doplnky.

Zákazníkovi bol tak poskytnutý komplexný prehľad o podmienkach na pracovných staniciach jeho zamestnancov. Vďaka získanému reportu bolo možné veľmi presne analyzovať, identifikovať zakúpené licencie a odstránenie nežiaducich produktov, ktoré by mohli byť potencionálnou bezpečnostnou hrozbou pre spoločnosť.

Audit jednoznačne splnil očakávania zákazníka a poskytol mu komplexný prehľad o podmienkach na pracovných staniciach jeho zamestnancov. Z podrobného reportu bolo možné veľmi presne analyzovať, identifikovať a veľmi rýchlo konsolidovať používanie z pohľadu legitimity, počtu zakúpených licencií a odstránenie/odinštalovanie nežiaducich produktov, ktoré by mohli byť potencionálnou bezpečnostnou hrozbou pre spoločnosť.

Ďalšie novinky