Naše HybSaDoma.sk pomáha učiteľom a trénerom pri športovej výchove mládeže digitálnou formou

 
Spoločenská zodpovednosť
01.05.2020

Situácia s koronavírusom spustila vlnu opatrení na zabránenie šírenia tohto ochorenia a na základe opatrení boli zavreté základné, stredné, ale aj vysoké školy. 

Nielen vzdelávanie, ale aj cvičenie z domova

Opatrenia sa dotkli študentov, ktorých vzdelávanie aktuálne prebieha z domova, ale aj mladých športovcov, ktorí nemôžu navštevovať klubové tréningy. Preto sme v prospech našej krajiny pre Ministerstvo školstva, vedy, výskumu  a športu SR a pre Národné športové centrum ponúkli naše produkty zadarmo a vytvorili sme aplikáciu HybSaDoma.sk.

Moderné riešenie je predovšetkým určené pre žiakov a pre učiteľov telesnej výchovy základných a stredných škôl. Ďalšou dôležitou skupinou sú športoví tréneri, ktorí vedia inovatívnou formou na diaľku pracovať so svojimi športovými mládežníckymi tímami. Portál umožňuje učiteľom a trénerom efektívne komunikovať so žiakmi a športovcami, zadávať im úlohy v rámci plánovaných tréningov, či pridávať krátke inštruktážne videá a zároveň je možné získavať spätnú väzbu od cvičiacich detí. 

Aplikácia inšpiráciou pre verejnosť

Do aplikácie je možné v rámci verejnej sekcie vstupovať aj bez registrácie. Verejnosť má tak prístup k obsahu, ktorým sa môže inšpirovať v súvislosti s pohybovými aktivitami.

Rezort školstva sa stotožňuje s názorom lekárov, že dobrá imunita je dôležitá v boji s infekčnými chorobami. Preto je pohyb dôležitý, a aj takáto forma sociálneho kontaktu. Hneď prvé dni spustenia aplikácie nám potvrdzujú veľký záujem pedagógov a trénerov a veríme, že aj touto formou aktívne zapojíme a rozpohybujeme mládež.

V stengl si uvedomujeme vážnosť situácie s koronavírusom a preto sme radi, že sme sa mohli zapojiť do boja s týmto ochorením vývojom softvéru na rozvoj športovej výchovy u detí a mládeže.

Tak hybmesadoma.sk všetci! 

www.hybsadoma.sk

 

Ďalšie novinky