Posledný augustový víkend nás ovládol volejbal

 
Spoločenská zodpovednosť
16.09.2020

Šport je významnou súčasťou každého jedného člena stengl tímu, a preto sa vo voľnom čase naplno oddávame rôznym športovým aktivitám. 

Vydarený volejbalový turnaj

Počasie bolo neskutočné, teplo a bezvetrie volejbalu prialo, dokonca aj avizované búrky nás obišli. Aj takéto príjemné podmienky sprevádzali 1. ročník Tona Beach volejbalu, ktorý sa konal v areáli Tona, v meste Šurany. Zúčastnilo sa sedem tímov, kde každý pozostával z troch členov. Podmienkou bolo, aby súčasťou tímu bola minimálne jedna žena, čím sa rovnomerne rozložila sila a vyváženosť tímov. 

Športové súboje štartovali o deviatej hodine. Na úvod sa predstavili tímy a zhrnuli pravidlá, aby sa dodržali podmienky fair-play. Do turnaja sa prihlásilo mnoho hráčov zo zmieneného mesta Šurany, ale aj blízkeho, či ďalekého okolia. 

Rivalitu bolo cítiť pri každom zápase. Bojovalo sa skutočne o každý jeden bod. Avšak v okamihu ukončenia zápasu, opäť zavládla priateľská atmosféra medzi všetkými hráčmi. Nechýbali obetavé pády na zem v snahe zachrániť loptu, výskoky do výšky pri podaní, či smečovaní a dokonca aj poriadne bloky, za ktoré by sa nehanbili ani profesionálni hráči. Všetky tieto heroické výkony na jednej, či druhej strane boli odmenené uznanlivými pohľadmi aj slovami chvály súperov, keď sa protihráčom podarilo vybojovať čo i len jeden bod alebo nebodaj otočiť celý zápas.

Fantastická atmosféra súčasťou celého podujatia 

Športovú vlnu nadšenia dotváralo príjemné hudobné osvieženie pod vedením Dja. Ľudia sa chtiac-nechtiac vlnili do rytmu chytľavej hudby. Jedna zo súťažiacich sa dokonca zhostila úlohy „športovej komentátorky" a vtipne a výstižne sprevádzala zápasy. 

Tím CUBA LIBRE pod vedením nášho kolegu Peťa Hubinu skončil napokon na treťom mieste v ťažkom boji na sety 2:1 proti tímu Cpt. Amerika z Novej Bane. Finále vyhral tím Emigranti a okrem hlavnej výhry, každý tím dostal diplom, fľašu a poukaz na chutný burger. 

Na turnaji povzbudzovali všetci, deti svojich rodičov, náhodní diváci, či starí rodičia. Podarilo sa nám tak spojiť viacero generácií a v peknom prostredí stráviť príjemný deň plný neuveriteľných športových výkonov pri dobrej hudbe a občerstvení.  

Pozitívna energia a športové nadšenie, ktoré si priniesli účastníci, sa tak počas dňa ešte niekoľkokrát znásobila. Okrem dobrej nálady a nezabudnuteľných zážitkov si súťažiaci odnášali aj odhodlanie byť o rok o čosi lepší. Sme radi, že sme ako spoločnosť vyznávajúca hodnoty športu, mohli byť pri tom. 

Ďalšie novinky