Najvyššia úroveň Banskobystrickej latky v histórii a opäť s našou podporou

 
Spoločenská zodpovednosť
12.02.2021

V Banskej Bystrici sa konal 27. ročník najprestížnejšieho halového atletického podujatia na Slovensku. Banskobystrická latka mala najvyššiu úroveň v histórii aj napriek neľahkej situácii spôsobenej koronavírusom, kvôli ktorému sa toto podujatie konalo bez divákov. 

Banskobystrický míting mal oficiálne zlatý a strieborný status v rámci World Athletics Indoor Tour

Svetová atletika udelila súťažiacim v mužskej kategórii body do svetového rankingu, ako keby absolvovali míting s najvyšším, zlatým statusom. Inak tomu nebolo ani v kategórii žien, kde súťažiacim bol udelený strieborný status. Skokani tak bojovali aj o postup na tohtoročné vrcholné podujatia, ako je ME v Toruni či OH v Tokiu. 

Súťažiacim diváci chýbali

Slovenska Dunajská obsadila 12. miesto s výkonom 180 cm a v mužskej kategórii triumfoval Lukáš Beer, ktorý sa umiestnil na 11. priečke s výkonom 215 cm.

Podľa Dunajskej boli preteky bez divákov zvláštne. Poďakovala organizátorom, že sa preteky vôbec zorganizovali, nakoľko situácia s pandémiou im zväzovala ruky. 

Organizátorom sa napriek neľahkým podmienkam podarilo do Banskej Bystrice pritiahnuť svetovú špičku skokanov za čo im patrí náš rešpekt a vďačnosť. My stengl ako „sporting company“ si uvedomuje spoločenskú zodpovednosť a o to viac v dnešnej neľahkej dobe sa snažíme naďalej  podporovať šport na Slovensku v týchto ťažkých časoch.
 

Ďalšie novinky