5. ročník STENGL IT AKADEMIE formou e-learningu je úspešne za nami

 
Spoločenská zodpovednosť
02.03.2021

Už piaty rok naša spoločnosť v rámci spoločenskej zodpovednosti organizuje kurzy nemčiny špecializované pre IT odborníkov s cieľom zvýšiť motiváciu pri výučbe nemeckého jazyka u IT špecialistov. 

Ako vyplýva z prieskumu agentúry AKO, tak až 73 % pracovníkov v IKT sektore považuje práve znalosť nemeckého jazyka za výhodu na pracovnom trhu. Ovláda ju však len 18 % z nich. Znalosť nemčiny poskytuje v rámci trhu obrovské možnosti a výhody. 

LMS systém špeciálne vytvorený pre potreby STENGL IT AKADEMIE 2020

V rámci organizácie kurzu sme sa rozhodli pre e-learningovú formu výučby, vďaka čomu naša platforma bola dostupná pre účastníkov kurzu z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Odborným garantom projektu bol Österreich Institut a kurzy sa konali pod vedením native lektorky nemeckého jazyka.

Podarilo sa nám vytvoriť až 3 skupiny s rôznou úrovňou nemčiny

Vďaka nami vytvorenej interaktívnej vzdelávacej platforme bolo podľa účastníkov vyučovanie prínosné a mohli sa rôznym spôsobom zapájať do diskusie a zvolených tém. Účastníci boli rozdelení do troch skupín s rôznymi úrovňami a na konci získali certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

Keďže si v rámci spoločenskej zodpovednosti uvedomujeme, ako je znalosť nemčiny v IKT sektore dôležitá a aké výhody to prináša, sme radi, že sme mohli naším unikátnym projektom prispieť k zlepšeniu situácie so znalosťou nemeckého jazyka na slovenskom trhu. 

Ak ste sa minulý rok nestihli zapojiť do súťaže o kurz IT nemčiny, tento rok pripravujeme ďalší ročník STENGL IT AKADEMIE.
 

Ďalšie novinky