Spoločenské dedičstvo športu uchované v knižnej publikácii a my sme toho súčasťou

 
Spoločenská zodpovednosť
18.05.2022

Slovensko sa pýši mnohými športovými úspechmi a vynikajúcimi športovcami, ktorí dosahujú vo svete mimoriadne úspechy. V športovej histórii Slovenska sa vyskytujú mnohé nezabudnuteľné momenty, ktoré priniesli talenty z našich končín.

Inak tomu nie je ani v prípade streleckých osobností slovenského futbalu, ktorí sa zaslúžili o nejeden úspech. Odprezentovať životné príbehy 35 renomovaných kanonierov od Ladislava Kubalu až po Mareka Hamšíka sa úspešne podarilo v publikácii s názvom Klub ligových kanonierov.

Kniha je inšpiráciou pre mladých ľudí, ale aj príjemnou spomienkou staršej generácii

Publikácia neobsahuje len obyčajné fakty či informácie, ale je predovšetkým odkazom a inšpiráciou pre mladú generáciu, ktorá v dnešnej dobe stráca záujem o pohybové aktivity a šport.

Obsahom vydania sú originálne texty, zaujímavé fotografie aj zo súkromných archívov a tiež známe a neznáme fakty o výnimočných Slovákoch, športovcoch a významných osobnostiach slovenského futbalu, ktorých, ale predsa len spája jedna významná vlastnosť – ľudskosť.

Život každého jedného si zaslúži miesto v histórii slovenského futbalu, pretože sa im podarilo dosiahnuť svetové úspechy a presiahnuť hranice ligy našej krajiny.

Kniha končí krásnym posolstvom, ktoré v sebe nesie hlbokú myšlienku „Príbeh strelených gólov a futbalových strelcov je nekonečný, preto je taký aj náš Klubu ligových kanonierov“.

Je pre nás potešením, že sme mohli stáť pri uchovávaní spoločenského dedičstva, ktoré je odkazom pre ďalšie generácie. S obrovskou pokorou a rešpektom voči úspechom futbalových osobností, ktoré robia vo svete Slovensku dobré meno, sme radi, že môžeme vyjadriť obdiv ku skvelým triumfom, ktoré dokázali slovenskí futbaloví kanonieri.

Ďalšie novinky