Naši experti súčasťou medzinárodného tímu u rakúskeho operátora

 
Projektové novinky
25.08.2022

O kvalitách dobrého IT profesionála je možné diskutovať vo viacerých rovinách, avšak základom je spokojnosť na všetkých stranách, a to na strane zákazníka, dodávateľa, ale aj samotného IT špecialistu.

Rozbehnutú spolupráca s našim partnerom dodávky IT kapacít pre Hutchison Drei Austria upevňujeme alokovaním ďalších odborníkov z našich radov.

Tentokrát boli požiadavky jasné - dodať kapacity z oblasti projektového manažmentu s výbornou znalosťou nemeckého jazyka a bohatými skúsenosťami z projektového riadenia.

Viac o zákazníkovi...

Ako vedúci poskytovateľ telekomunikačných služieb v Rakúsku ponúka viacero služieb, súčasne mobilnú telefóniu, internet, pevnú linku, televíziu, ako aj business riešenia šité na mieru. V júni 2019 rozbehol operátor ako prvý v Rakúsku v meste Linz aj 5G sieť a jej budovanie. Táto spoločnosť má až 3,7 miliónov zákazníkov.

Odborníci s jazykovou vybavenosťou sú srdcom projektu, ktorý dýcha vďaka ich profesionálnemu prístupu a kvalitne odvedenej práci

Pre významného zákazníka ako je Hutchison Drei Austria sa nám podarilo uspieť a splniť všetky požiadavky na technológov, ktorých si vyžadoval projekt nielen po technickej, ľudskej, ale aj jazykovej vybavenosti.

Úspešne sme nasadili na projekt vysokokvalifikovaných konzultantov z oblasti projektového manažmentu s viac ako 20-ročnou skúsenosťou, kde požiadavky boli oveľa obšírnejšie. Nutnosťou bola aj plynulá nemčina a skúsenosti prevažne z banking a telco sektora, ktoré boli pre zákazníka mimoriadne dôležité.

Požiadavky plníme na počkanie

„Spokojnosť na všetkých stranách je krédom, ktorým sa riadime pri úspešnom biznise už niekoľko rokov.“

V rámci bežiacich projektov sa naši špecialisti v súčasnosti podieľajú na náhrade billingového systému na základe SAP R3, čo obsahuje rôzne procesné kroky, ako je transformácia platobných systémov, migrácie dát a mnohé ďalšie. Súčasťou projektov je aj upgrade pokladničného a skladového systému.

Významnou časťou práce je aj kompletná implementácia IT systémov a podpory pre celú oblasť Human Resources, kde sa realizuje manažment a rozvoj v oblasti interného recruitingu, systému odmeňovania a bonusov, digitálnej korešpondencie, riadenia personálnych nákladov či e-learning.

Technologické pozadie projektu

Z používaných nástrojov sa využíva najviac Confluence, MS Project, VMware, Oracle, Java a v neposlednom rade je využívaná agilná stratégia Rapid Prototyping, ktorá je zväčša prítomná počas celého procesu vývoja.

V telco sektore je veľmi špecifický dynamický postup práce s vysokým sústredením a dôrazom na výsledok. Veľkosť tímov na projekte pozostáva zo 16 a 8 ľudí, pričom naši technológovia využívajú nielen bohaté dlhoročné skúsenosti v oblasti projektového riadenia, ale aj nadobudnutú certifikáciu PRINCE2.

Mimoriadne výnimočné je aj multikultúrne prostredie projektu a prítomnosť kapacít z krajín ako Nemecko, Poľsko, Česko, Maďarsko a mnohých ďalších, preto je jazyková vybavenosť skutočne kľúčová.

Zaujímavosťou je, že na rozdiel od iných spoločností, ktoré zavádzajú či rozširujú SAP, tento klient postupne od tejto technológie upúšťa, nakoľko je cieľom práve dôraz na postupné až úplné používanie platforiem ako Java, Oracle a MS 365.

Ako sme už avizovali v úvode, za úspešným projektom musia stáť predovšetkým skúsení a kvalifikovaní experti, ktorých v našej divízii IT Sourcingu starostlivo dodávame už vyše 23 rokov nielen na slovenskom ale aj rakúskom, nemeckom a českom trhu.

Je dôležité podotknúť, že úspechy nie je možné merať len peniazmi, ale aj dlhoročnými vzťahmi s klientmi a pozitívnou väzbou na to, čo robíme. Každým dňom sa posúvame ďalej s cieľom byť lepšími, aby sa naše sny, ale aj sny našich klientov odrazili do úspešného biznisu, ktorý napĺňa vízie všetkých, ktorí sa podieľajú na projekte.

Ďalšie novinky