STENGL IT AKADEMIE sa vracia ku koreňom. Zahájili sme 7. ročník súťaže o kurz IT nemčiny so spoluautorom projektu Goethe-Institut Bratislava

 
Spoločenská zodpovednosť
31.08.2022

Je neuveriteľné, že projekt STENGL IT AKADEMIE oslavuje už siedme výročie. V roku 2016 sme sa v spolupráci s prestížnym Goethe-Institut rozhodli spustiť pilotný ročník unikátneho kurzu, ktorého cieľom bolo ponúknuť IT odborníkom možnosť zlepšiť si znalosť nemeckého jazyka.

Nemčina je skutočne dôležitá a presviedčame sa o tom každý deň pri práci pre našich zákazníkov. Z prieskumu agentúry AKO vyplýva ,že až 75% ITčkárov považuje jej znalosť za výhodu. Nehovoriac o tom, že je kľúčová v prípade, ak sa IT špecialisti uchádzajú o prácu v nemecky hovoriacich krajinách.

V súvislosti s mnohými firmami, ktoré na Slovensku pôsobia súvisí aj neustály dopyt po nemecky hovoriacich špecialistoch, obzvlášť v IT sektore. Hoci je význam a ovládanie tejto reči podceňované, pretože v akademickom prostredí sa preferuje výučba angličtiny, kladieme dôraz na to, aby sa tento prístup zmenil.

Keďže ako spoločnosť si uvedomujeme situáciu na slovenskom IT trhu, je pre nás mimoriadne dôležité prispieť práve projektom STENGL IT AKADEMIE k zlepšeniu situácie a vytvoriť príležitosti pre odhodlaných IT expertov, ktorí by radi posunuli svoju úroveň jazyka na vyššiu, a tým otvorili dvere predovšetkým profesionálnemu rastu.

Aká bude STENGL IT AKADEMIE 2022?

Ako už sme už zmieňovali, tak tento ročník sme sa po dvojročnej pauze rozhodli vrátiť aj k prezenčnej forme a čo je najdôležitejšie aj k spolupráci so spoluautorom projektu Goethe-Institut Bratislava, ktorý v roku 2022 bude garantovať odbornosť nad našim kurzom.

Podmienkou však ostáva, že uchádzač musí prejsť dvojkolovým výberovým konaním v podobe testov a musí mať znalosť nemčiny aspoň na úrovni B1. Našim cieľom je, aby sa mohli zlepšovať aj ITčkári z iných kútov Slovenska, rozhodli sme sa preto ponechať výučbu aj ONLINE formou. Prezenčná forma bude prebiehať v priestoroch Goethe-Institut v Bratislave pod dohľadom profesionálneho native lektora.

1000 uchádzačov a 80 úspešných absolventov

7 rokov úspešnej realizácie projektu prinieslo približne 1000 uchádzačov, ktorí sa do súťaže zapojili a do sveta IT sa nám podarilo vyvzdelať 80 úspešných absolventov, ktorí si zlepšili úroveň jazyka a otvorili tak dvere novým pracovným príležitostiam.

STENGL IT AKADEMIE ako komplexný kurz, ktorý ťa pripraví nielen jazykovo, ale aj prakticky

V rámci vzdelávania s nami sa dozvieš praktické informácie zo sveta IT a nielen to, taktiež ako efektívne realizovať a organizovať pracovné stretnutie, ale aj ako pripraviť úspešnú prezentáciu či ako sa pripraviť na pohovor. Významnou kapitolou je, ale predovšetkým orientácia na správnu formuláciu a interpretáciu postupu práce v rámci realizácie IT projektu, príp. inštrukcií k support centru. Absolventi si osvoja správne formulácie, definície IT procesov či tvorbu diagramov dátových tokov, náš profesionálny lektor im poskytne rady a tipy, ako správne vytvoriť používateľskú príručku.

Účastníci si tiež priblížia definície a termíny, s ktorými sa môžu stretávať v IT sektore v dennej pracovnej činnosti, rovnako im neujde ani význam pojmov ako Netzwerk, Fachkonzept a mnohé ďalšie.

STENGL IT AKADEMIE 2022 čaká už len na teba! Zapoj sa už dnes a nenechaj si ujsť túto jedinečnú možnosť na vzdelávanie s NAMI. Viac informácií sa dozvieš na webe www.stenglakademie.sk.

 

Ďalšie novinky