Vianoce v STENGL sa nesú aj v duchu pomoci. Tento rok sme podporili slovenskú ľudovú hudbu.

 
Spoločenská zodpovednosť
09.12.2022

Vianoce sú sviatkami pokoja, oddychu, ale predovšetkým pomoci, ktorá je veľmi potrebná v rôznych oblastiach našej spoločnosti.

My sme sa tento rok rozhodli sústrediť na kultúru

Slovenská kultúra je bohatá a tradície sú pevne zakorenené medzi nami, o čom svedčí aj nádherné prežívanie blížiacich sa vianočných sviatkov v kruhu najbližších s rôznymi prvkami kultúrneho dedičstva, ktoré sa ustálilo v priebehu času medzi ľuďmi.

Myslíme si, že obzvlášť výnimočná oblasť je práve kultúra, ktorá si z hľadiska podpory zaslúži mimoriadnu pozornosť. Množstvo tuzemských umelcov, spevákov a tvorcov prináša nezabudnuteľné diela do jej portfólia.

Práve s odkazom na výnimočnosť, dlhodobé posolstvo tradícií sme sa tento rok ako spoločnosť v rámci spoločenskej zodpovednosti rozhodli pomôcť a podporiť slovenskú hudobno-tanečnú skupinu BANDA.

Skupina hrá na akustických hudobných nástrojoch a využíva hlavne prvky tradičnej slovenskej hudby a kombinuje ich hlavne s modernými aranžmánmi.

Medzi ich významné úspechy patrí práve účasť v relácii ZEM SPIEVA na STV a ich poslednou senzáciou je vtipná úprava známej koledy „Vstávajte pastieri“.

BANDA si koleduje

Sme nesmierne vďační, že sa nám podarilo byť súčasťou podpory nového diela v podobe albumu BANDA si koleduje, ktorý je nositeľom slovenskej kultúry a v skutočne významnej miere svojou hudbou v tom najlepšom reprezentuje slovenské zvyklosti hlboko zakorenené v slovenskej ľudovej tvorbe a prenáša ich do skvelých hudobných diel.

Zdroj fotky: https://www.facebook.com/banda.slovakia

Ďalšie novinky