Pracujeme na bezpečných platobných riešeniach pre lídra v oblasti digitálnych financií

 
Projektové novinky
01.03.2023

Platby sú základným predpokladom každého zrealizovaného nákupu, ktoré sa uskutočňujú vždy v poslednom kroku. Keďže narábame s vlastnými financiami, mali by byť bezpečné, efektívne a jednoduché na ovládanie, aby zákazník od nákupu neupustil.

V období pandémie sa mimoriadne rozmohlo najmä online nakupovanie a mnohí podnikatelia boli nútení presunúť svoju činnosť do internetového priestoru. S tým súvisí aj správny výber možností platby za zakúpený tovar či službu. Vďaka vhodne zvolenej platobnej stratégii a metóde, zákazník môže za tovar či službu zaplatiť pohodlne, rýchlo a predovšetkým bezpečne.

STENGL experti sa realizujú aj v tejto sfére. Pre koncového klienta, ktorý je lídrom v oblasti poskytovania platobných riešení, participujeme na vývoji niekoľkých softvérových aplikácií a informačných systémov na základe rôznych požiadaviek.

Klient na trhu pôsobí už vyše 20 rokov a počas svojej histórie sa stal popredným poskytovateľom v oblasti digitálnych financií a integrovaných platieb. Podnikom rôznych veľkostí poskytuje rôzne nástroje na realizáciu platieb.

Naši vývojári sa podieľajú na vývoji rôznych aplikácií pre obchodníkov, ktoré sa využívajú pri platbách, tie zákazníci zrealizujú v kamennej prevádzke či priamo v online prostredí. Projekty sa realizujú agilne v súlade s metodikou SCRUM, ktorá beží v dvojtýždňových šprintoch.

,,Mojou úlohou je vývoj v JAVA, ale občas pomáham aj s integračnými testami.“

Peter, JAVA Developer

Tímová práca je základ

Aktuálne na projekte pracuje 10 až 12 tímov, kde je dôležitá komunikácia a spolupráca. V tímoch sa vyskytuje väčšinou 6 odborníkov, ktorí musia ťahať za jeden povraz v rámci realizácie zadaní a úloh, rovnako to však platí aj pri koordinácii s ostatnými tímami. V riešeniach sa najviac využíva programovací jazyk JAVA, JAVA EE, ale aj Web Services, Angular, Oracle, SQL a JIRA, kde sa zaznamenávajú požiadavky, pripomienky a ich zapracovanie.

Cieľom je dodať softvérové riešenie na mieru podľa požiadaviek zákazník a typu biznisu

Zadania sa v priebehu času líšia, rovnako aj účasť tímov na malých či veľkých projektoch, nakoľko koncový klient poskytuje svoje služby viacerým odvetviam, ktoré využívajú rôzne typy platieb, a to v oblasti vzdelávania, finančných služieb, zdravotnej starostlivosti, ale aj gamingu.

Bezpečné a pohodlné platby sú v dnešnej dobe dôležitým bodom každého nákupu, ktorý zákazníci realizujú. Obzvlášť digitálny svet je miestom mnohých hrozieb a kyber útokov, ktoré číhajú na údaje, ktoré by mohli byť zneužité v prospech útočníka.

Dôležité je preto vyzdvihnúť kvalitu dobre odvedenej práce IT špecialistov, ktorí sa podieľajú na ochrane našich financií a prispievajú k spokojnosti a dobrej skúsenosti s platbami v online priestore.

Ďalšie novinky