Banskobystrická latka opätovne nesklamala a obhájila svoje prvenstvo medzi halovými výškarskými mítingami na svete

 
Spoločenská zodpovednosť
17.03.2023

Atletickí nadšenci. Mesto pod Urpínom a svetové výkony.

Tak by sme charakterizovali ďalší v poradí už 29. ročník atletického výškarského mítingu Banskobystrická Latka.

V športovej hale na Štiavničkách to 14. februára práskalo vo švíkoch, okrem plnej tribúny s 1000 divákmi sa objavili svetové hviezdy, ktoré prišli ukázať svoje atletické schopnosti.

Jaroslava Mahučichová znova ovládla Banskobystrickú latku po minuloročnej prehre s Austrálčankou Eleanor Pattersonovou. S výkonom 197cm síce nebola spokojná́, no mala veľmi pekné a tesné pokusy na výške 204cm.

V súťaži mužov vyhral Novozélanďan Hamish Kerr s výkonom 234cm, ktorým utvoril národný́ rekord.

Sme nadšení a neskutočne šťastní, že sa nám aj tento rok podarilo podporiť túto výnimočnú športovú udalosť so zvučnými menami. Aj vďaka nám do Banskej Bystrice už 29 rúk prichádzajú atletické ikony, ktoré podávajú svetové výkony.

Výborné podmienky, elektrizujúca atmosféra, maximálne nasadenie športovcov je pre nás inšpiráciou, ktorú si odnášame a oceňujeme kvalitu halového turnaja, vďaka ktorému sa podarilo prilákať do regiónu skutočných nadšencov atletiky z rôznych kútov sveta.

Veľká česť patrí organizátorom, ktorým sa vďaka odhodlaniu dlhodobo darí významne prispievať ku kultúrnemu dedičstvu, ktoré toto medzinárodné športové podujatie prináša do Banskobystrického regiónu.

Ďalšie novinky