STENGL IT AKADEMIE 2020 bude ONLINE

 
Spoločenská zodpovednosť
24.08.2020

Prípravnú fázu 5. ročníka STENGL IT AKADEMIE alebo aj unikátneho kurzu nemčiny určeného pre ITčkárov sme spustili na začiatku augusta aj v roku 2020. Náš projekt vznikol ešte v roku 2016 a vzdeláva dodnes  IT komunitu v nemčine vďaka spoločnému úsiliu našej spoločnosti a renomovaných inštitúcií ako Goethe Inštitút, Österreich Institut, Žilinská univerzita, Ekonomická univerzita v Bratislave a Slovenská technická univerzita. 

Našim cieľom je aj tento rok poskytnúť IT odborníkom možnosť zlepšiť si nemčinu, ktorá im môže otvoriť mnohé obzory v profesijnej oblasti. Keďže na trhu je nedostatok nemecky hovoriacich IT špecialistov a firmy z DACH regiónu sa rozrastajú, je potrebné zdôrazniť ako veľmi je nemčina dôležitá. 

Odborným garantom projektu bude Österreich Institut, s ktorým sme na projekte spolupracovali aj v roku 2019. Partnerom pre tento ročník sa stala aj Fakulta aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Kurz sa bude konať pod záštitou rakúskej veľvyslankyne, ktorej prítomnosť sme ocenili práve na tlačovej konferencii minulého ročníka. Veríme, že príjemným spestrením bude aj podpora spoločnosti GOPAS, ktorá je najväčším poskytovateľom školení v oblasti informačných technológií na českom a slovenskom trhu. 

Projekt predstavuje výbornú kombináciu výučby nemeckého jazyka a praxe. Absolventi si osvoja nielen odbornú technológiu z IT oblasti, ale napríklad aj čo je dôležité v rámci prijímacích pohovorov u nemecky hovoriaceho zamestnávateľa. Počas kurzu sa absolventi budú ďalej venovať aj témam ako si správne pripraviť životopis, ako viesť oficiálnu komunikáciu, prezentácie na pracovisku a mnohé ďalšie. Jedným z tematických okruhov je aj ,,tímová práca“, ktorá je v rámci mnohých IT spoločností významným článkom pracovného nasadenia. 

Do súťaže sa od vzniku projektu zapojilo 650 uchádzačov a my veríme, že počty tento rok narastú, pretože sa každým rokom tešíme vzrastajúcej popularite. Tento ročník sme sa však rozhodli pre e-learningovú formu kurzu, čo umožňuje záujemcom absolvovať kurz z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Víťazov súťaže okrem bezplatných online konverzácií čaká aj výhra v podobe vouchera s 20% zľavou na vybrané IT kurzy poskytované spoločnosťou GOPAS.

Online kurz s native lektorom začína už v októbri, a ak si chceš aj ty zlepšiť nemčinu a zabodovať na pohovore, zapoj sa do súťaže. STENGL IT AKADEMIE ti otvorí brány do IKT sektora a pomôže ti zvýšiť šance na úspech u tvojho zamestnávateľa. Viac informácií o projekte sa dozvieš na webe www.stenglakademie.sk


Tešíme sa na teba!
 

 

 

Ďalšie novinky