Bezplatná akadémia nemeckého jazyka pre IT špecialistov pod záštitou Goethe-Institut spúšťa už svoj 8. ročník

 
Spoločenská zodpovednosť
01.03.2024

Už po 8. krát spúšťame našu bezplatnú akadémiu nemeckého jazkya pre IT špecialistov, ktorú realizujeme v spolupráci s Goethe-Institut. Tento program je špeciálne navrhnutý na zdokonalenie v nemeckom jazyku a rozvoj profesijných zručností, aby účastníkom otvoril lepšie pracovné príležitosti nielen v nemecky hovoriacich krajinách, ale aj v nemeckých spoločnostiach pôsobiacich na našom domácom trhu.

Unikátny 3 mesačný jazykový kurz

Naša akadémia ponúka 3 mesačný vzdelávací program pre IT odborníkov s aspoň mierne pokročilou úrovňou nemčiny (B1). Naším hlavným cieľom je rozvoj jazykových a komunikačných zručností všetkých účastníkov, ktorí by si radi rozšírili svoje pracovné možnosti na medzinárodných projektoch nemecky hovoriacich firiem pôsobiacich na našom trhu, alebo v DACH regióne (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko).

Peter Žemba, sales director našej spoločnosti, hovorí: „Naša špecializovaná IT nemčina otvára nové pracovné príležitosti pre IT-čkárov a zároveň im dodáva sebavedomie v rozhovoroch v nemčine. Je úžasné vidieť, ako mnohí z našich absolventov sa stali nielen kolegami, ale aj priateľmi, a spolu spomíname na akadémiu veľmi pozitívne. Je dôležité, že naším cieľom nie je odvádzať IT špecialistov do zahraničia. Naopak, chceme im otvoriť dvere k príležitostiam tu, doma, vďaka expanzii nemecky hovoriacich firiem z DACH regiónu na náš trh.“

Naša IT akadémia sa teší veľkej obľube

Od svojho založenia v roku 2016, naša STENGL IT Akadémia zaznamenala obrovský záujem s viac ako 1200 prihláškami a cez 100 úspešnými absolventmi. Projekt získal v roku 2016 ocenenie PROKOP v kategórii Korporátna komunikácia, čo svedčí o vysokom záujme a potrebe IT profesionálov zdokonaľovať sa v nemeckom jazyku. „V poslednej dobe, IT špecialisti zaznamenávajú zvýšený záujem o ich schopnosti zo strany nemecky hovoriacich krajín. Ovládanie nemčiny sa tak stáva konkurenčnou výhodou, keďže na mnohých projektoch je, okrem angličtiny, požadovaná práve nemčina.“ dodáva Peter Žemba.

Naša spolupráca s Goethe-Institut Slovensko umožňuje účastníkom nášho programu získať prístup k vysokokvalitným jazykovým kurzom, špeciálne zameraným na IT špecializáciu. Program sme navrhli tak, aby bol orientovaný na praktické využitie jazyka v profesijnom kontexte, s cieľom pripraviť účastníkov na reálne pracovné výzvy. „Náš kurz je úplne bezplatný, stačí mať chuť a zápal vzdelávať sa. Sme nadšení, že môžeme v spolupráci s firmou STENGL opäť privítať účastníkov v dvoch prezenčných skupinách. Chceme im ukázať, že učiť sa po nemecky sa naozaj oplatí.“ dodala Iveta Sládeková Ondrejková,vedúca jazykového oddelenia z Goethe-Institut Slovensko.

Výzva pre záujemcov:

Vyzývame všetkých IT odborníkov, ktorí majú záujem o rozšírenie svojich jazykových schopností, aby sa prihlásili do nášho bezplatného unikátneho programu. Registrácia na 8. ročník je už otvorená. Stačí vyplniť formulár na našej webovej stránke www.stenglakademie.sk. Tešíme sa na vašu účasť a spoločné zdokonaľovanie v nemeckom jazyku.

 

Ďalšie novinky