Poskytli sme úspešné poradenstvo pre projekt Automatizovanej správy registratúry

 
Projektové novinky
12.12.2023

Verejná správa dnes čelí mnohým výzvam v oblasti digitalizácie a potreby zvyšovania efektivity svojich procesov. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ktoré zabezpečuje vnútornú bezpečnosť krajiny a má na starosti verejnú správu, sa preto zameralo na inovácie s cieľom skvalitniť svoje procesy. Táto iniciatíva zahŕňa zavádzanie automatizovaných systémov na zlepšenie práce s dokumentáciou. Našou úlohou bolo poskytnúť poradenstvo na zjednodušenie správy registratúry a archívov, zavádzajúc nové riešenie pre lepšie riadenie dokumentov a ich ľahší prístup.


Preukázali sme odborné poradenské schopnosti


Na projekte pre Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky sme mali príležitosť preukázať naše odborné poradenské schopnosti v oblasti automatizovanej správy registratúry. Tento projekt bol zameraný na audit systémov a procesov, ako aj na prípravu detailného návrhu riešenia Informačného systému Automatizovaná správa registratúry (IS ASR), ktorý zahŕňal návrh integračných rozhraní a migrácie dát.


Práca na tomto štvormesačnom projekte preukázala nielen našu schopnosť efektívne spolupracovať so štátnymi orgánmi, ale aj náš záväzok k poskytovaniu kvalitných poradenských služieb. Projekt prebiehal hladko a bez významných prekážok, čo bolo možné vďaka úzkej spolupráci medzi našim tímom a zástupcami Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.


Výsledkom bolo vytvorenie funkčného návrhu IS ASR


Výsledkom našej práce bolo vytvorenie funkčného návrhu IS ASR, ktorý plne vyhovuje všetkým legislatívnym požiadavkám a špecifickým potrebám ministerstva. Tento návrh nezahŕňal iba technické aspekty, ale aj podrobný harmonogram realizácie, ktorý poslúžil ako základ pre budúce rozhodovanie a implementáciu systému. Aj keď ide o náš relatívne menší projekt, jeho úspešná realizácia má významný dopad na zdigitalizovanie a zefektívnenie interných procesov ministerstva.


Úspech tohto projektu predstavuje dôležitý krok vpred v našich snahách o digitalizáciu a modernizáciu procesov v rámci verejnej správy. Je to dôkazom našej schopnosti úspešne riešiť komplexné výzvy a prispievať k efektívnemu fungovaniu štátnej správy na Slovensku.

Ďalšie novinky